Tomatketchup, adgang forbudt!
Her er opskriften hvis du vil hæve dit spaghetti kødsovs-game til “Don Vito-niveau”. Simpel, men vidunderlig intens hverdagsret som skriger på en god parmesan eller pecorino revet ud over, og et godt glas Sangiovese.
En rigtig italiensk bolognese, eller som den rigtig hedder Ragú, er en nem men lidt langsommelig ret da tid er dens ven. Og så er den kendetegnet ved forholdsvis få krydderier. Der er ikke hvidløg, der er ikke krydderurter, der er ikke flåede tomater i, osv osv.
Og så skal den gerne have god tid til at stå at simre ved lav varm. Så lav endelig rigeligt, den bliver kun bedre dagen efter når du genopvarmer.
Ingredienser
- 500g frisk pasta, f.eks. spaghetti eller tagliatelle, eller 400g tørret god pasta
- 100g revet Parmesan ost
- 50g smør eller olivenolie
- 100g pancetta bacon eller luftørret parmaskinke, i tern
- 1 løg, finthakket
- 2 gulerødder, finthakket
- 2 bladselleri stilke, finthakket
- 1 glas rødvin
- 400g hakket kalv og gris
- 2 dl kalve- eller hønsefond
- 1 lille dåse konc tomatpuré
- 1 spsk salt
- Friskkværnet peber
- evt. 50g kyllingelever, brunet og finthakket
- (snyd: 1 spsk tørret oregano)